Днешното предложение за сезонна и вкусна рецепта, което предлагаме е патладжан с моцарела, запечени на фурна. Ето и какво ви е необходимо, за да я приготвите:

Съставки:

2 патладжана
125гр моцарела
2 домата
1 стрък магданоз
2 супени лъжици зехтин
чесън, сол, черен пипер

Приготвяне:

Първо нарежете измитите патладжани по дължина на ивици, приблизително 1,5 cm широки. Добавете малко сол и ги оставете в подсолена вода, за да се отцеди горчилката. През това време нарежете моцарелата на парчета, както и доматите. Редувайте, като върху патладжаните поставяте резен моцарела, а след това домат.

Отгоре поръсете с нарязаните на ситно магданоз и чесън. Овкусете със зехтин. Сложете приготвените патладжани в тава с незалепващо покритие и покрийте с капак. Гответе във фурната на 180 градуьа, около 20 до 25 минути, т.е. докато патладжаните не омекнат хубаво.

След това махнете капака и оставете във фурната за още десет минути. Сервирайте горещо.