Продукти
2 цели парчета свински ребърца
330 мл бира
За маринатата:
- 2 ч.л. сол
- 2 с.л. пушен червен пипер
- 2 ч.л. чесън на прах
- 4 с.л. олио
- 1 с.л. кленов сироп
За жълтия барбекю сос:
- 200 мл американска горчица
- 30 мл бърбън
- 4 с.л. течен мед
- 4 с.л. ябълков оцет
- 4 с.л. светлокафява захар
За салатата колсло:
- 1/4 червено зеле
- 1/4 бяло зеле
- 1 глава лук
- 1 глава фенел
- 1 голям морков
- 6 с.л. майонеза
- 2 с.л. бял винен оцет
- 2 с.л. американска горчица
- 2 шепи нарязан кориандър
- 4 мариновани люти чушки
Описание:
- Поставете предварително почистените от сухожилия свински ребра (от гърба) в дълбока тавичка.
- В купа смесете продуктите за маринатата и разбъркайте добре. Втрийте сместа в месото, с ръце. Добавете бирата и покрийте с алуминиево фолио. Ако имате време, поставете ребрата в хладилник за 1-2 часа.
- Печете ребрата покрити в предваритено загрято на 160 градуса затворено барбекю 1 час.
- В касерола сипете продуктите за жълтия барбекю сос и поставете върху скарата. Щом сместа заври, оставете 1-2 минути и дръпнете от огъня. Оставете да изстине.
- Поставете печените ребра върху добре загрята скара и печете 2-3 минути. Обърнете и печете още 2-3 минути, като намажете с приготвения барбекю сос. Обърнете още веднъж и намажете ребрата. Щом ребрата се карамелизират и от двете страни, ги прехвърлете върху дървена дъска. Намажете отново с барбекю сос. Щом месото почине, нарежете на парчета.
- За салатата смесете в купа нарязаното на тънки ивици червено и бяло зеле. Добавете лука и фенела - нарязани на тънко, моркова - настърган на едро и нарязаните на ситно мариновани люти чушки. Добавете останалите продукти и разбъркайте много добре.
- Поднесете печените на скара свински ребра със салата колсло.
Рецепта: 24kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 04:33
480
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 04:33
1334
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 04:33
13889