Хапва ви се нещо сладко, но не знаете какво точно? Или пък имате гости и се чудите с какво да ги почерпите?
Тогава защо не се опитате да приготвите печени праскови с крем от маскарпоне? Лесен и интересен десерт, с който да изненадате всички.
4 порции, 30 минути
Продукти:
- 5 праскови
- 250 г маскарпоне
- 1 лайм, кора
- 1 с.л. мед
- 2 стръка мащерка
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- 2-3 джинджифилови бисквити
- бял шоколад
- сурови бадеми
Начин на приготвяне:
1. Разрежете предварително измитите и подсушени праскови на две и отстранете костилките им. Намажете всяка половинка с малко олио и ги поставете с разрязаната страна надолу върху директен огън на барбекю. Печете 6-7 минути от двете страни.
2. В чугунен тиган запечете бадемите върху скарата за няколко минути.
3. За крема сипете маскарпонето в купа. Добавете нарязаните листенца мащерка, ваниловия екстракт, меда и фино настърганата кора на лайма. След това изстискайте и сока му. Разбъркайте енергично.
4. Разпределете крема в 4 дълбоки чинии, като го разстелете на дъното им. Върху него подредете резени печена праскова. Поръсете с натрошени джинджифилови бисквити, настърган бял шоколад и нарязани запечени бадеми.
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар