Необходими продукти:
- пилешко месо 600 грама
- олио 3 супени лъжици
- краве масло 3 супени лъжици
- нишесте 3 супени лъжици
- чесън 5 скилидки
- мед 1/3 чаена чаша
- соев сос 1/3 чаена чаша
- оцет 1 супена лъжица
- пресен лук 1 стрък
- ориз 1 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за медено-чеснови пилешки хапки на тиган е изборът и подготовката на пилешкото месо. Най-добре е да се използва пилешко месо, още по-добре е то да е охладено. Изборът на пилешко месо от български производител, какъвто е Лудогорско пиле е основата за всяка рецепта с пилешко. Нарязвате охладеното пилешко месо на едри хапки. Овкусявате добре със сол, след което овалвате всички всички хапки в нишесте. В тиган сгорещявате олиото, след което в него запържвате всички хапки равномерно от всички страни до получаване на светъл апетитен златист загар.
Междувременно почиствате и накълцвате скилидките чесън. След като хапките са запържени, добавяте към тях първо чесъна, а след него меда, соевия сос, кравето масло и оцета. Разбърквате добре, докато сосът заври. След около 5-6 минути, вашите медено-чеснови пилешки хапки на тиган са готови.
За сервиране сварявате в подсолена вода 1 чаена чаша ориз, най-добре дългозърнест, следвайки инструкциите на опаковката. Сервирайте медено-чесновите пилешки хапки, като ги поставите върху сварения ориз, заедно с част от соса, а за финал поръсите с прясно нарязания пресен лук.
Източник: Supichka.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква