Необходими продукти:

  • пилешко месо 600 грама
  • олио 3 супени лъжици
  • краве масло 3 супени лъжици
  • нишесте 3 супени лъжици
  • чесън 5 скилидки
  • мед 1/3 чаена чаша
  • соев сос 1/3 чаена чаша
  • оцет 1 супена лъжица
  • пресен лук 1 стрък
  • ориз 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за медено-чеснови пилешки хапки на тиган е изборът и подготовката на пилешкото месо. Най-добре е да се използва пилешко месо, още по-добре е то да е охладено. Изборът на пилешко месо от български производител, какъвто е Лудогорско пиле е основата за всяка рецепта с пилешко. Нарязвате охладеното пилешко месо на едри хапки. Овкусявате добре със сол, след което овалвате всички всички хапки в нишесте. В тиган сгорещявате олиото, след което в него запържвате всички хапки равномерно от всички страни до получаване на светъл апетитен златист загар.

Междувременно почиствате и накълцвате скилидките чесън. След като хапките са запържени, добавяте към тях първо чесъна, а след него меда, соевия сос, кравето масло и оцета. Разбърквате добре, докато сосът заври. След около 5-6 минути, вашите медено-чеснови пилешки хапки на тиган са готови.

За сервиране сварявате в подсолена вода 1 чаена чаша ориз, най-добре дългозърнест, следвайки инструкциите на опаковката. Сервирайте медено-чесновите пилешки хапки, като ги поставите върху сварения ориз, заедно с част от соса, а за финал поръсите с прясно нарязания пресен лук.

 Източник: Supichka.bg