Въпреки че най-често приготвяме палачинки по класическа рецепта, или пък палачинки с кисело мляко, обичаме палачинките в тяхното многообразие. Палачинки с боровинки и рикота, палачинки с тиквички, бананови палачинки, а сега и палачинки тиква. Рецептата за палачинки с тиква е изключително лесна, подходяща за есенно-зимния сезон, когато тиквите са в изобилие.
Необходими продукти за рецептата:
- Яйца- 2 броя
- Захар -1 супена лъжица
- Сол- 1/3 чаена лъжица
- прясно мляко-1/2 чаена чаша
- тиква- 1 чаена чаша сварена пюрирана
- брашно-1 чаена чаша
- бакпулвер- 1/2 чаена лъжица
- канела-1/2 чаена лъжица
- краве масло-2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за палачинки с тиква е подготовката на тиквата. Тиквата трябва да е добре сварена, а впоследствие охладена и смляна на пюре. Разбивате яйцата, заедно със захарта и солта, след което към тях добавяте млякото и тиквеното пюре. Разбърквате до получаване на еднородна смес.
Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и канелата. Малко по малко, при непрекъснато разбъркване добавяте тази смес към течната смес. Намазвате тиган, най-добре плосък тиган за палачинки с част от маслото и сгорещявате тигана. След това добавяте около супен черпак от сместа, разпределяте я равномерно и запичате равномерно от двете страни.
Може сервирате палачинките само поръсени с пудра захар, или пък със свежа плънка от ябълки, стафиди, канела и мед, а може да сервирате палачинките с тиква и с вашето любимо домашно сладко.
Източник: supichka.com
Още от категорията
За Нова година: рецепта за истински немски щолен