Необходими продукти:
- салата айсберг - 1/4 глава
- боб - 150 г консервиран зрял
- риба тон - 1 консерва
- домати - 1 бр.
- печени червени чушки - 2 бр.
- маслини - 6 бр.
- босилек - листа
- сол
- черен пипер - 3 щипки
- лимонов сок - 2 с.л.
- зехтин - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Салатата айсберг се накъсва и слага на дъното на чинията за сервиране.
В купа се смесват отцеденият боб и отцедената риба тон. Доматът и почистените печени чушки се нарязват на парченца.
Прибавят се в купата заедно с нарязаните маслини и листа босилек.
Всички продукти в купата се разбъркват.
Преди сервиране на салатата с риба тон се овкусяват със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.
След което се прехвърлят и разпределят върху листата салата Айсберг.
Хапнете с удоволствие фит салата с боб и риба тон.
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин