Слагайте престилката, защото днес ще приготвим най-вкусните кето гофрети с горски плодове, които някога сте опитвали. И то с ниско съдържание на въглехидрати! Не забравяйте какво означава това – ако не прекалите с количествата, няма да излезете от кетоза, но и няма да навредите на килограмите си, пише forlife.

Кето гофрети с горски плодове и ванилов крем

Представяме ви рецепта за кето десерт – гофрети с аромат на канела, поднесени с ванилов крем и боровинки.

Време за приготвяне: 30 минути

Порции: 4 големи гофрети

Хранителен състав в 1 гофрета: 3 г нетни въглехидрати, 22 г протеин, 19 г мазнини и 297 калории

Необходими продукти:

За ваниловия крема:

  • 4 с. л. меко крема сирене
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • ½ ч. л. индийско орехче на прах
  • 1 ч. л. стевия на прах, смляна фино

За гофретите:

  • 4 яйца
  • 220 г настъргано сирене моцарела
  • 1 с. л. кокосово брашно
  • 1 ч. л. канела на прах
  • Кокосово масло за намазняване
  • Пресни горски плодове за сервиране (боровинки, малини или други)

Начин на приготвяне:

Ваниловия крем:

  1. Смесете в купа мекото крема сирене, екстракта от ванилия и индийското орехче.
  2. Разбъркайте до хомогенност и сложете в хладилника, докато приготвите гофретите.

Гофретите:

  1. Включете гофретника да загрее.
  2. Чукнете в купа яйцата, добавете настърганото сирене моцарела, кокосовото брашно и канелата на прах. Разбъркайте до хомогенност и оставете настрана за 5 минути, за да може кокосовото брашно да абсорбира течностите.
  3. Намазнете с кокосово масло гофретника и разпределете равномерно сместа. Затворете и печете за около 6 минути или според указанията на вашия гофретник.
  4. Внимателно повдигнете капака, когато прецените, че са готови гофретите.
  5. Сервирайте топлите кето гофрети с ваниловия крем и горски плодове по избор.

От сместа за гофрети може да приготвите 4 големи или 6 малки, според размера на гофретника.