Слагайте престилката, защото днес ще приготвим най-вкусните кето гофрети с горски плодове, които някога сте опитвали. И то с ниско съдържание на въглехидрати! Не забравяйте какво означава това – ако не прекалите с количествата, няма да излезете от кетоза, но и няма да навредите на килограмите си, пише forlife.
Кето гофрети с горски плодове и ванилов крем
Представяме ви рецепта за кето десерт – гофрети с аромат на канела, поднесени с ванилов крем и боровинки.
Време за приготвяне: 30 минути
Порции: 4 големи гофрети
Хранителен състав в 1 гофрета: 3 г нетни въглехидрати, 22 г протеин, 19 г мазнини и 297 калории
Необходими продукти:
За ваниловия крема:
- 4 с. л. меко крема сирене
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- ½ ч. л. индийско орехче на прах
- 1 ч. л. стевия на прах, смляна фино
За гофретите:
- 4 яйца
- 220 г настъргано сирене моцарела
- 1 с. л. кокосово брашно
- 1 ч. л. канела на прах
- Кокосово масло за намазняване
- Пресни горски плодове за сервиране (боровинки, малини или други)
Начин на приготвяне:
Ваниловия крем:
- Смесете в купа мекото крема сирене, екстракта от ванилия и индийското орехче.
- Разбъркайте до хомогенност и сложете в хладилника, докато приготвите гофретите.
Гофретите:
- Включете гофретника да загрее.
- Чукнете в купа яйцата, добавете настърганото сирене моцарела, кокосовото брашно и канелата на прах. Разбъркайте до хомогенност и оставете настрана за 5 минути, за да може кокосовото брашно да абсорбира течностите.
- Намазнете с кокосово масло гофретника и разпределете равномерно сместа. Затворете и печете за около 6 минути или според указанията на вашия гофретник.
- Внимателно повдигнете капака, когато прецените, че са готови гофретите.
- Сервирайте топлите кето гофрети с ваниловия крем и горски плодове по избор.
От сместа за гофрети може да приготвите 4 големи или 6 малки, според размера на гофретника.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш