Дързък грабеж е бил извършен в квартал Изгрев прeз септември, в късните часове. Мъж, излязъл само преди 20 дни от затвора, е обрал пловдивчани. Нападението е било придружено с удари и дори със заплахи за убийство.

Преди две нощи 32-годишен пловдивчани  се прибирал към дома си в Изгрев. Той минал покрай градинка в междублоково пространство на улица „Златорог“. По това време там се намирал мъж на 45 години, който двайсетина дни по-рано бил излязъл от затвора.

Той решил да ограби преминаващия пловдивчанин. Пресрещнал го и попитал дали има нужда от наркотици. След като получил отрицателен отговор, той го хванал за ръката и го задърпал към близката пейка.

32-годишният мъж се уплашил, защото няколко седмици по-рано бил ограбен и заради 20 лева го намушкали с нож. Бившият затворник го блъснал към пейката, ударил го с глава в лицето и го заплашил с нож. Той отнел от жертвата си 720 лева, два мобилни телефона и други вещи, на обща стойност 1056 лева.

Няколко часа по-късно апашът е бил задържан от полицейските служители, които открили у него мобилните телефони, парична сума в портфейл и др.вещи.

45-годишният мъж е осъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.  

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.