Арестуваха 27-годишен пловдивчанин с наркотици. Арестът е извършен в сутрешните часове на 28 юли. Младият мъж е криминално проявен, а при личен обиск от него е иззет 0,14 гр. амфетамин, а при последвало претърсване в дома на мъжа е открита 6,65 гр. марихуана, две електронни везни и метален гриндер.  Под прокурорско наблюдение е започнато бързо производство.

Междувременно 34-годишна криминално проявена от Столипиново е задържана също за притежание на наркотици.  Жената била спряна за проверка от служители на криминална полиция на кръстовището на улиците „Джебел“ и „Ландос“. При личен обиск от нея е иззета Пинака. Веществото от рода на синтетичните канабиноиди е с тегло 0,163гр. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление.

С постановление на Окръжна прокуратура Пловдив в РУ Труд е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици. В хода на специализирана полицейска акция срещу наркоразпространението е извършена проверка на лек автомобил Опел, който униформени от районното спрели в близост до Гробищен парк в село Калековец. В превозното средство пътували двама мъже – на 38 и 36 години и две момичета- на 17 и 19 години. На пода на автомобила е открита саморъчно свита цигара с обгорял връх с мирис на марихуана, а между предните седалки на превозното средство са открити 10 топчета съдържащи марихуана и бутинакс. От изготвената експертна справка е видно, че теглото на бутинакса е 0.89гр.,а иззетата близо 10 гр. марихуана.