Трети ден продължават разпитите в съда на ключови свидетели по делото "Цалапица". Продължава изслушването на показанията им за убийството на Димитър Малинов. Минути преди да започне третото заседание почернената майка на Димитър Малинов каза, че никой от близките на Рангел Бизюрев няма да присъства в съдебната зала. А от важно значение е дали на третото заседание ще бъдат изслушани родителите на близнаците Динкови- Борислав и Валентин. Те също са призовани за днес. Първи пред съдебния състав застана свидетелят Георги Гаров. Той разказа, че познава и Рангел Бизюрев и Димитър Малинов. С Митко е бил в добри отношения. “Рангел може да потвърди, че аз не бях на църквата на организираното барбекю. Разбрах, че търсят Митака, след два дена разбрах, че го търсят. От леля Наска го разбрах, тя дойде в залата. С всички контактувам. Познавам и близнаците. Излизали сме, не сме били близки приятели. “

При зададен въпрос от защитата на Атанаска Бакалова, Георги Гаров отрече да е виждал Митко въпросната вечер. Той посочи, че го е видял два дни преди това, но в предните му показания е посочил, че е видял Митко във фаталната нощ на 20 юли в 19 часа вечерта.

Според Атанаска Бакалова - майка на убитото момче, в показанията на свидетелите има страшномного противоречия. 

“Много противоречия, часовете изобщо не съвпадат някой буквално имаха амнезия за въпросната вечер. Оказа се, че всичките са си изтрили чатовете точно същата вечер, които са комуникирали.”, коментира почернената мйка. 

“Как са родили такива убийци, може ли такива малки деца да убиват, да носят мотики, лопати, кирки, да го заровят, да го убият и да идат да го търсят после по телефона. А телефонът му е счупен на две и заровен там до пилишарника. Те трябва да им дадат доживотна присъда, разберете", изплака бабата на Митко - Минка Михайлова.

След Гаров, пред съда застана Атанас Малинов- служител към сектор "Издирване" към Национална полиция. “Трябваше да установя контакт с властите в Германия, защото там беше Рангел Бизюрев. Знаехме, че се намира в Хамбург, където беше адресът му и изчаквахме европейската заповед за арест, но тя не беше издадена в срок”, заяви полицаят.  След съвещание на съдиите разпитът на свидетеля Атанас Малинов ще продължи при закрити врата.