Паньо Мангъров, обвинен в отвличане и изнасилване, не признава вина. Днес той се изправи пред съда за пореден път. По време на разпоредителното заседание, той отказа да признае всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Така процесът ще стартира с разпита на всички свидетели и вещи лица.

Припомняме, че според прокуратурата 45-годишният мъж, по прякор Чешкия, е отвлякъл и изнасилил млада жена. Бизнесменът се запознал нея в социалните мрежи. Той настоявал двамата да се срещнат, но тя му отказвала. За да спре да я притеснява, жената се съгласила да поговори с него за няколко минути. На горепосочената дата, след като се качила в автомобила му в Пловдив, за да поговорят, той потеглил в посока София. По пътя заплашил жената с брадва, а когато пристигнали в дома му в София, той я изнасили, като я принудил за това със заплашване. За да си изгради „алиби“ Мангъров, на местата, където знаел, че има видеокамери, нареждал на жената да се държи приятелски с него.

Делото вече бе белязано от фалстарт, след като обвинителният акт бе върнат на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. 

Скандалният Пеньо Мангъров - на свобода, даде "мъжка дума" пред пловдивския съдЖивея с хубава жена, няма нужда да изнасилвам, коментира той

Защитникът му – адвокат Илиян Василев поиска делото да се прекрати и да се прехвърли в съда, където е извършено престъплението, а именно в София. Съдът обаче поряза мераците му. Отказ получи и молбата му да се намали паричната му гаранция от 10 хиляди лева.

Процесът ще премине при закрити врати. Причината – представителят на пострадалата жена изтъкна факта, че ще се разкрият подробности от личния живот на пловдивчанката.

Пеньо Мангъров в съда: Прокурорът лъже! Вярва на две плеймейткиМагистратите върнаха делото на държавното обвинение заради грешки