Сирийски гражданин е бил задържан в Пазарджик, след като предложил подкуп на полицаи. Случката се разиграла вчера следобед на улица „Пловдивска” в областния град. Автопатрул на полицейското управление спрял за проверка мотоциклет „Кавазаки”, управляван от 29-годишен сирийски гражданин. Мъжът бил постоянно пребиваващ на територията на столицата, но освен това се оказало, че не е неправоспособен.

За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата той отишъл до патрулния автомобил и подхвърлил вътре банкнота с номинал от 20 лева. С това си действие той още повече влошил положението си, защото освен с акт се сдобил и с бързо производство за предлагане на подкуп на полицейски служители. На мястото е извършен оглед , банкнотата е иззета, а чужденецът е задържан в ареста за срок от 24 часа.

Униформените са задържави и водач на джип в село Динката. 29-годишния жител на населеното място бил спрян за проверка с управляваното от него БМВ. Оказало се, че освен неправоспособен мъжът бил зад волана и с 1.72 промила концентрация на алкохол. Наложило се той да прекара нощта в ареста на полицейското управление, а спрямо него е образувано бързо производство.