Младият бизнесмен Борислав Минев е бил задържан вчера да шофира с невалидна книжка в района на Първомай, научи TrafficNews.  Наследникът на компанията "Бор Чвор" отказал да бъде тестван за наркотици, отказал да се яви и на кръвен тест, като заявил на полицаите, че преди два дни е пушил марихуана на Пампорово. 

Местни жители разказаха, че вчера следобед в първомайския квартал "Дебър"  е имало полицейска операция и водачите били проверявани обстойно. За проверка е бил спрян и мерцедеса на Минев - младши. Бизнесменът представил шофьорска книжка при поискаване, но след като полицаите проверили в системата, се оказало, че свидетелството е спряно, поради административно наказание, наложено на Минев. 

Последвал опит от странана униформените да му направят проба с драг- чек, тъй като имало информация, че бизнесменът управлява колата си под въздействие на наркотици. Той категорично отказал, а полицаите му издали талон за медицинско изследване. Минев заявил, че няма да даде кръв, тъй като преди два пушил марихуана на Пампорово. 

Поради отказите и подозрението, че кара дрогиран, той е задържан в районното в Първомай, а срещу него е образувано досъдебно производство за шофиране след употреба на наркотични вещества. Случаят е докладва на прокуратурата. 

Името на Борислав Минев влезе в криминалните хроники преди шест години, когато началникът на местното районно Васил Налбантов бе обвинен, че е разпъвал чадър над криминално проявени лица и е прикривал престъпления. От прокуратурата тогава съобщиха, че Минев - младши е блъснал жена в Първомай, но след това като водач е посочен друг човек. За благодарност полицейският шеф се сдобил със скъп автомобил. Собственикът на "Бор Чвор" категорично отрече обвиненията. 

Това е вторият случай през последната седмица, в който пловдивската полиция арестува наследник на известна фамилия. Преди три дни за 24 часа бе задържан синът на транспортния бос Ангел Батаклиев - Красимир. Той бил спрян с мерцедеса на баща си, а при проверката полицаите установили , че колата няма гражданска отговорност. В плика с документите обаче имало 30 лева и срещу него е образувано досъдебно производство за предлаганена подкуп на длъжностно лице.