Прокуратурата внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо Пантелеев от Лясковец. Той причини катастрофата, при която загина Ферарио Спасов. Повдигнато му е обвинение за извършено пътно нарушение със значително превишение на скоростта. Това заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

"Не е било осигурено необходимото странично разстояние между участниците, застрашил е другите превозни средства. Деянието е с висока обществена опасност. Панталеев е допуснал 60 фрапиращи нарушения на пътя в рамките на 6 месеца преди катастрофата - шофирал е с над 100 км/ч, в това число в населени места. При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч - излизайки от едно населено място и влизайки в друго. За една година има 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша извън споменатите нарушения. А само за ден има 11 констатирани нарушения с фрапиращи скорости - над 100 км/ч, включително в населени места", обясниха от обвинението пред Нова телевизия. 

Очаква се насрочване на разпоредително заседание в следващия един месец. Панталеев ще бъде задържан, ако съдът прецени. Той не е нарушил мярката "подписка", която му е наложена, откакто е с отнета шофьорска книжка. Възможно е съдебното производство да приключи и за един ден, допълни Вълков.

Петорна автотехническа експертиза показа, че той е карал със със 165 км/ч - 75 км/ч над допустимата скорост. Спасов загина на 11 ноември на пътя София - Варна, при сблъсък между два автомобила. Колата на Панталеев удря отзад тази, управлявана от футболния специалист и той загива на място.

Водачът, причинил произшествието, бе задържан, но по-късно беше освободен, без прокуратурата дори да му отнеме шофьорската книжка. Повече от 40 часа след инцидента прокуратурата все пак му взе свидетелството за правоуправление. 

Впоследствие обвинението срещу Панталеев бе преквалифицирано като особено тежко, което заплашва извършителя с от 5 до 15 години затвор. Той има и забрана за напускане на страната.

Кръщават стадиона в Ловеч на Ферарио Спасов

Шофьорът убил Ферарио Спасов се е движил със 165 км/ч.