Делото срещу пловдивчанката, за която съда трябва да реши дали да бъде изпратена на лечение  заради тормоз над Дара Екимова и Ясмин Кирилова, пропадна. Това са случва заради отсъствие на съдията- докладчик Спасимир Здравчев.

Припомняме, че делото стартира на 3 септември в Районен съд - Пловдив и прокуратурата поиска настаняване и лечение в специализирано прихиатрично заведение на 28-годишната Гергана Неделчева, заплашвала певицата Дара Екимова  и родната инфлуенсърка Ясмин Кирилова, а днес трябваше да бъде взето решение след като бъдат предоставени заключения от назначената съдебно-психиатрична експертиза.

Производството е по Закона за здравето и неговата цел не е да се наказва извършителя на някакво противоправно деяние, а да се прецени дали Гергана страда от здравословно заболяване и дали да бъде настанено в специализирано заведение, а експертното изследване има за цел да покаже дали пловдивчанката действително страда от психиатрично разстройство.

Делото е разпределено на магистрата Спасимир Здравчев и се гледа при закрити врати без да бъдат допускани медии, но днес стана ясно, че съдията е в болничен и решението ще бъде взето на 27 септември.

Според данни на прокуратурата Гергана Неделчева е диагностицирана с шизофрения - маниен тип, и нейната майка ѝ е попечител. Тя използва различни профили във фейсбук и тикток, за да изпраща съобщенията. Прави го и под публични постове на лейбъла на Дара Екимова. Заради болестта ѝ обаче от ГДБОП могат единствено да я установят и да ѝ изземат електронните устройства, което не я спира да се сдобие с нови и да започне отначало.

Дара Екимова от пловдивския съд: Искаме да се положат грижи за Гергана, за да спрат заплахитеДнес решават дали да настанят в клиника момичето

Гергана, заплашвала Дара Екимова, призна, че е изпращала съобщениятаРайонен съд Пловдив назначи експертиза, за да се установи заболяването ѝ

Ясмин Кирилова: Имаше заплахи от Гергана към Дара Екимова вечерта преди делото