Братята Румен и Васко Карагьозови и Иисус Атанасов, обвинени за мелето в Куклен, остават зад решетките. Това реши Районният съд в Пловдив, където бяха разгледани мерките им за неотклонение, след като прокуратурата поиска постоянния им арест. 

Тримата имат по няколко повдигнати обвинения, като за две от тях законът предвижда наказание затвор. Става дума за нанасяне на телесни повреди на полицейски служител при изпълнение на служебните им задължения и за унищожаване на патрулен автомобил в условията на хулиганство. 

Адвокатът на братята Карагьозови заяви, че трябва да се търсят причините за инцидента в Куклен. Според клиентите му, те са били предизвикани от униформените, които посегнали на тяхна близка. Защитната теза на адвоката е, че става дума за неправомерни действия на полицаите. 

"Защо се е стигнало до това? Това е важният въпрос. Нека се види защо са били викани служителите на МВР? До сега е спорно. По думите на братята, те не са ги предизвиквали, а полицаите са посегнали на тяхна близка", обясни защитникът. 

Освен това тримата младежи твърдят, че са били подложени на зверско отношение и изтезания по време на последните 3 дни, в които бяха зад решетките. Припомняме, че те прекараха 72-часа в ареста заедно с още двама души, които бяха освободени днес.Тя обвиниха полицаите, че им нанесли бой, докато са вързани, карали ги да ближат вода от пода, когато били жадни. Ромите са пуснали жалба срещу полицаите, като документът бил депозиран дори до вътрешния министър, стана ясно по време на заседанието. 

"Седнахме да ядем и пием. Верно беше висока музиката. Комшиите вдигнаха скандал, че е шумно. По едно време видях, че баба е паднала на земята, а брат ми и майка ми се карат с Николай Шаламанов. Отидох да видя какво става, но зетя на Николай ми изви ръката и ме бутна, а Николай удари майка. Дойде полицията, но вместо да успокои напрежението, единият полицай удари майка ми. Тя отиде на прозореца на патрулката да се оплаче, но те вдигнаха стъклото и затиснаха пръстите ѝ“, разказа единият брат. Той допълни, че това е афектирало брат му и той е ударил колата, а стъклото се счупило.

„После ни прибраха в ареста и ни там ни биха като кучета с колани и палки“, продължи Васко.

Румен пък посочи, че от боя в районното полицейско управление му е било скъсано ухото.

За изключително сериозните обвинения от Карагьозови и Атанасов, адвокатите им представиха документи - всички са били освидетелствани от медицинско лице за нанесени травми.

Роднините на обвиняемите дойдоха за заседанието, ала бяха изгонени от залата заради викове, че момчетата са невинни. Адвокатът на двамата братя поиска да се призове баба им, за да се изясни какво се е случило в онзи ден, но искането му не бе уважено, тъй като вече такъв разпит е бил проведен. 

Прокуратурата подкрепи искането си за арест, като обясни, че обвиняемите могат да извършат друго престъпления, а и тримата са демонстрирали огромна дръзкост. Държавното обвинение посочи, че те са нахлули в дома на семейство Шаламанови без позволение, а след това са демонстрирали огромна агресия към служителите на реда, като Румен е нанесъл удар на полицай. Заедно с останалите блъскали, удряли и ритали патрулната кола, като са я увредили. 

Съдията също посочи категорично, че са налице всички основания за задържането на момчетата, и постанови да останат в ареста за постоянно.