Окръжна прокуратура–Пловдив предаде на съд  48-годишната Мария Димитрова, която бълсна млада лекарка на бул. „Пещерско шосе“.  Тя е предадена на съд за това, че миналото лято при управление на лек автомобил, е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на 31-годишната Петя. 

Очевидци на катастрофата в Смирненски: Жената удари момичето нарочно, нарече я "нефилим"Шофьорката е арестувана във Второ РПУ, разпитват свидетелите

Припомняме, че 31-годишната пловдивчанка Петя А. бе блъсната от джип "Волво“, като според очевидци шофьорката я е гонела с автомобила си и нарочно я е блъснала. Според свидетели на произшествието, Мария се е държала неадекватно като нарочила жертвата си за "нефилим" и крещяла, че ще ги убива. 

Още тогава очевидци разказаха пред TrafficNews, че водачката на джипа гледала безучастно пострадалото момиче. 

 От прокуратурата посочват още, че на 30 юни 2021 г. Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул „Пещерско шосе“. По това време Петя А. се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намалява скоростта.

Жената, прегазена от "убийцата на нефилими" в Смирненски, е лекаркаПешеходката е с лицева травма, но състоянието й е стабилно

От удара пострадалата се превъртяла и паднала на тротоара. Мария продължила движението си още няколко метра и спряла. 

Водачката на автомобила е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди.

В хода на разследването е изготвена комплексна съдебно-психиатрична експертиза, от чието заключение е видно, че обвиняемата не страда от психично заболяване.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Психиатри установяват вменяема ли е жената, прегазила умишлено млада лекарка в ПловдивНа момичето е причинена средна телесна повреда - травми по лицето и носа