Над 20 потърпевши от схемата на Александрина Георгиева и Лазар Лазаров, арестувани за източвана на 3 милиона от НОИ, са призовани днес в съдебната зала. Тя се пръска по шевовете, а магистратите все още снемат самоличността на "ужилените" от измамата. Както вече съобщихме, Александрина Георгиева бе арестувана в началото на декември миналата година по обвинение, че е измамила 28 пенсионери, взимайки парите им за платен трудов стаж без реално да ги внесе в НАП-Пловдив. Георгиева е бивш служител на Националния осигурителен институт в период от 1885 до 2009 година, когато напуска НОИ и основава две частни фирми за пенсионни услуги – „ЕЛ ЕЙ консулт 2017” ЕООД и „НАЙ консулт” ЕООД. 

С обвинителен акт се сдоби и дъщерята на Александрина – Веселина. Тя е пусната под парична гаранция. В ареста са двамата ѝ родители. 

В основата на схемата била Александрина, а другите двама от семейството са помагачи. По време на  реализация на Икономическа полиция във връзка с ареста ѝ са претърсени 6 адреса в Пловдив, като са иззети множество неистински документи, печати на фирми, трудови книжки, компютри, досиета и други уличаващи документи и пособия, свързани с престъпната дейност, както и близо 8000 лева кеш.