Млад мъж твърди, че е бил пребит по жесток начин от охранители в пловдивската дискотека "Сикретс" преди дни. Филип Крус написа в Инстаграм профила си, че бруталната случка се е разиграла на 28-и юли, около 5:00 часа сутринта. Докато мъжът е купонясвал с приятели е бил изкаран от клуба душен и удрян навсякъде. Към написаното в профила му, Филип публикува и снимки, на които се виждат травмите по тялото му. Така той твърди, че се е озовал на грешното място в грешния момент.

"Празнуваше се рожден ден, който в един момент се пренесе от пейките към бара. Не е първия, втория или последния ми избор за бар, но влезнах за кратко, за да бъда с приятелите си. Влезнах в SECRETS. Не съм пиян, не употребявам, не съм конфликтен. Който ме познава - знае, който беше там - видя", написа той.

Филип твърди, че около петима служители на охранителната фирма са му нанесли множество удари по тялото. Той е категоричен, че не ги е провокирал и не знае на какво се дължи агресията им, а в вследствие на побоя е загубил съзнание.

"Без обяснение и без предупреждение бях хванат (под мишниците) от 2 охрани, които ме замъкнаха нанякъде. Развиках се и помолих да ми кажат какво се случва. Последваха множество удари. Душиха ме. Събориха ме на земята. Към този момент просто бях изцяло съсредоточен да се пазя, защото видях, че не са само 2-ма. Над 5 охранителя ме ритаха и налагаха юмруци по мен", разказва мъжът.

"Наистина не ми го побира умът какво предизвика такава крайна агресия. Защо и с какво го заслужих? Има ли изобщо оправдание толкова хора да скочат на 1 човек? Всичко се случи толкова бързо, бяха организирани, може би имат опит в този тип нападения, не знам. Извлачиха ме и ме изхвърлиха пред клуба. Аз - бит и всичките ми приятели - в шок и изгонени. Искахме обяснение".

Приятел на Филип също получил удар в лицето от охранител, тъй като попитал на какво се дължат агресивните им действия. Момчето заявява в поста, че охранителите са се подиграли се с тях.  Филип и компанията му са подали сигнал на тел. 112 и не след дълго пред дискотеката е пристигнал полицейски патрул.

"Полицаите поискаха от нас личните ни карти, а охранителите се върнаха в клуба. Не разбрах имената на хората, които ме ритаха, кой ми счупи зъбите, кой посини цялото ми тяло и лицето ми?", отбелязва още той.

"Защо, когато влезнах в линейката лекарят ми каза- „За жалост не си първият, излизащ в такова състояние от това място. Защо ми е да имам епикриза за телесната повреда, като полицаите дори не зачетоха за нужно да видят личните документи на извършителите? Защо не се допуска да заснемеш подобна ситуация, но се допуска извънреден брой хора да нарушат цялостта по тялото ми? Защо се наемат агресивни, неконтролируеми хора да "пазят" по заведенията? Каква ирония, та те са страшните. Някой трябва да ни пази от тях. Кой? Питам. Питайте и вие. На 28-и сутринта бях аз. Следващият човек не е ясно дали ще знае как да се пази, не е ясно колко други вече са със зарастнали рани, но пречупен дух. Не го желая на никой, страшно е. Моля, споделете и най-вече - пазете се", завършва разказа си Филип.

Междувременно от прокуратурата заявиха, че се наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 27-годишен мъж пред нощно заведение.

Според Районна прокуратура Пловдив  деянието е извършено от длъжностно лице. Разследването е възложено на 5 РУ. Досъдебното производство е образувано след подадена жалба, към която има приложени медицински документи, както и снимков материал.

Наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Пловдив е дал указания да се разпитат всички замесени в случая лица и да се назначат нужните експертизи за разкриване на фактическата обстановка.

Срокът за разследване е двумесечен.