1000 лв. глоба ще плати 40-годишен мъж от Симитли, ударил жената на първия си братовчед. Преди години семействата на Антон У. и Кирил К., които са съседи, работили в Испания. През 2006 г. Антон дал 950 евро на заем на братовчеда си, с уговорката до няколко месеца да му ги върне, пише вестник „24 часа“.

 Това обаче не станало и през 2013 г. роднините се прибрали в България. Антон останал без работа, със семейство и две деца. Нямал с какво да ги издържа. Срещнал на улицата жената на братовчед си Сълзица К. и я попитал кога ще си получи парите. Тя му отговорила да си ги търси от мъжа й. Тогава той се ядосал, ударил й шамар и я ритнал с крак, а жената паднала на земята. От удара получила сътресение на мозъка и била настанена в болница с комоцио. След това подала жалба в съда срещу роднината на мъжа си, като поискала 5000 лв. обезщетение за нанесените й неимуществени вреди.

Магистратите на две инстанции признаха Антон за виновен за нанасяне на лека телесна повреда и му наложиха административна глоба от 1000 лв. Присъдиха още да плати 500 лв. на Сълзица за причинените болки и преживяната психическа травма.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg