Малко преди 12-годишната Рейсиян да изчезне безследно в Болярино, баща ѝ отишъл в кухнята да прави чай за закуска. През това време момиченцето си играело на двора. Това е и последният път, в който родителите я видели, разказа пред медии Стефан Чочев - бивш работник в имението, където е настанено семейството.

Той бил помолен от родителите да съдейства с подаване на сигнал в полицията, тъй като никой от тях не владее български език.

Бащата владее турски, аз също и разговаряхме. Той каза, че излязъл да прави чай в кухнята. През това време детето изчезнало, докато те били в кухнята. Тя си играела на двора. Това се случило в 7:30, а към 8-8:30ч. тръгнал да търси и пита из селото. Това са негови думи. Сигнала го подадох аз в полицията към 10ч.“, допълни Чочев.

По думи му Рейсиян не напускала територията на имота, в който била настанена. Играела си само в двора. „Не сме чули или видели странни хора да обикалят около имота“, допълни той. Други местни обаче разказват, че често коли с дипломатически номера паркирали пред имението на богатия арабин, предоставил подслон на бежанците.

Избягала или отвлечена? Разследват няколко версии за изчезналата Рейсиян от БоляриноСемейството на момичето живеело в имението на богат арабин

Бащата работи като строител в София, а майката живее в Болярино заедно с децата. Те пребивавали в пловдивското село от юни месец. Както TrafficNews писа, двамата отглеждат 6 деца, сред които и Рейсиян. Нито едно от тях обаче не посещава училище, тъй като не владеели чужди езици.

 „Странно е цял ден да го няма детето. Нищо не мога да предположа, докато властите не кажат. Помагаме, търсим и се надяваме, че детето ще бъде намерено в добро състояние“, заяви още той.

Припомняме, че в момента в и извън населеното място гъмжи от униформени и цивилни служители на жандармерия и сектор „Криминална полиция“. В издирвателните действия са включени и термокамери. Помагат и много доброволци. Разследват няколко версии: 

12-годишно дете изчезна в Пловдивско, тече акция по издирването муРодителите му подали сигнал 5 часа по-късно