Колата, в която загинаха две момчета от ромски произход, е смачкана до неузнаваемост. Както TrаfficNews.bg писа, около 2 часа тази сутрин автомобил ударил електрически стълб. В автомобила ковчег са се возили четирима младежи.  На място е загинал 19-годишен младеж. Неговият брак близнак и още един пътник са откарани в болница.

Според информацията до тук, зад волана е бил един от двамата близнаци. На водача, който е карал без книжка, е взета кръвна проба за алкохол и наркотици. В момента се очакват резултати от проверката. По заповед на директора на полицията ст. комисар Йордан Рогачев е започнала проверка за самоличността на собственика на автомобила, който го е предоставил на неправоспособния водач.

Според жители на Столипиново, шофьорът е бил в нетрезво състояние. Местни разказаха пред наш репортер, че всички пътници в Опела са живеели в един и същи вход в центъра на махалата. До късно снощи пред блока имало маса, на която местните яли и пили. По някое време момчетата станали и тръгнали с Корсата. Никой не знае накъде били тръгнали. 

Задържана е собственичката на потрошения автомобил. Вероятно обаче тя няма да остане за дълго в ареста, тъй като се оказало, че е прехвърлила возилото на бащата на близнаците преди малко повече от месец. Именно родителят дал ключовете на младия шофьор. В момента органите на реда търсят бащата на момчетата.

Трупът на втората жертва - 16-годишно момче, бе изваден от река Марица по-рано днес. След удара тялото му е изхвърчало от колата и е паднало в Марица.

В момента половината ромска махала е пред блока на загиналите. Близки и познати утешават разтроените родители на жертвите. 

Все още от полицията не са потвърдили дали водачът на автомобила е бил под въздействие на алкохол. 

 

Извадиха от Марица обезобразеното тяло на загиналия 16-годишен младеж в ПловдивДвама загинаха, а други двама са в болница след жестоката катастрофа на бул. „Марица – Юг"