Четирима са задържани за притежание на наркотици през уикенда. Вчера на територията обслужвана от РУ-Септември са извършвани проверки в различни населени места, като в тях са участвали и екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Така по време на патрулиране в района на Ветрен съвместният патрул спрял за проверка лек автомобил „Хонда”, управляван от 28-годишен ветренец. Последвала проверка на возилото и на пътуващите в него. Униформените установили, че двама от возещите се в колата жители на същото градче носят със себе си общо осем полиетиленови пликчета съдържащи суха зелена маса. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана.

По време на аналогични проверки във Велинград били засечени 23-годишен жител на Септември и 21-годишна велинградчанка. У първия, който пътувал в лека кола била открита саморъчно направена цигара с марихуана. В жилището на младата жена от Велинград обаче органите на реда открили 37 топчета с неправилна форма, които съдържали близо 32 грама марихуана.

И четиримата са задържани в арестите на полицейските управления в Септември и Велинград.  По случаите се водят бързи производства.