Гаджето на дилъра Георги Жеков- Вивиан, беше отново арестувана  за разпространение на наркотици, научи TrafficNews. След акция на криминалистите,  в дома на 23- годишната пловдивчанка са били иззети 40 грама синтетични канабиноиди, същите които представляват прах или паста. Според запознати това количество може да  бъде обработено до 1кг „чай”, който тя е разпространявала.

Мащерка, напръскана с бял прах от Китай - това е една от рецептите за направата на „чай” за пушене. Този тип дрога, наричана „дизайнерска” се предпочита от младите, защото е на ниска цена и има по-силен ефект от марихуаната.

Прахът се поръчва най-често от сайтове в интернет. Веществото се разтваря в метанол и се пръска върху изсушена мащерка или друг вид подправка, като това става токсично за мозъка.

Припомняме, че Вивиан, чието истинско име е Вероника, но предпочита псевдонима си, и гаджето й Георги Жеков бяха арестувани преди 6 месеца при наркосделка с амфетамини, чийто получател е бил дилър от бандата на небезизвестния Радо Дилъра. При проведената акция беше задържан също доставчика на наркотика, който се оказал мъж , свързан с бандата на "Наглите". Георги все още е в затвора, като видно Вивиан поддържа  бизнеса.

Дилър и гаджето му арестувани при сделка с амфети в Пловдив, доставчикът - свързан с "Наглите"При акцията е конфискувано голямо количество наркотик

Младата дама е задържана в срок от 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.