Делото за платена любов в хотел „Мерита” край Войводиново официално приключи на първа инстанция. Антон Асенов, по прякор Мустафата, се измъкна само с 3 години условно и глоба от 10 000 лева по повдигнатите му две обвинения - за предоставяне на стаи за извършване на секс и блудствени действия и за пране на пари. Наказанието е само за първото обвинение, като за второто той беше признат за невинен.

До присъдата се стигна след повече от година и половина съдебен процес, в който бяха изслушани множество свидетели и експертизи. Според обвинителният акт, стопанисваният от Мустафата хотел „Мерита” е бил публичен дом. Обектът се намира в непосредствена близост до Околовръстното шосе и отбивките за магистрала "Тракия".

Според първото обвинение, от февруари 2014 г. до 19 май 2020  г. Мустафата е предоставял стаи в мотела на седем жени и един мъж за извършване на секс и блудствени действия.

Второто обвинение е, че в същия период от време е извършил сделки с имущество в условията на пране на пари - заплащане на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление. Сред колите имало марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др. Според прокуратурата всички тези пари са получени от проституция.

Първоначално, Мустафата работил като готвач в хотела. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от стаите се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те давали част от „заработените“ пари на Антон, като наем за стаите.

В „Мерита” обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. По делото е изяснено, че ежедневно в обекта се намирали поне по 6-7 жени, които проституирали.

В днешното заседание беше разпитана и последната свидетелка по делото – 34 годишната Стефка Стоянова, която предлагала платена любов за 20 евро. Работила е там около 4 години, но имала и прекъсвания. Тя разказа, че чакали клиентите в ресторанта на хотела. Тираджиите идвали и което момиче си харесали, си го взимали.

Всяко момиче си имаше стая. Бяхме общо 6-7 момичета. 20 евро беше тарифата, плащахме по 5 евро за клиент за стаите. На сервитьорката ги давахме долу. Не знам тя на кой ги е давала”, разказа Стефка. Тя разпозна Мустафата като „шефа”, но отрече да е „отчитала” пари на него. Въпреки това, той е знаел, че тя работи като проститутка и всеки път го била питала.

По време на специализираната полицейска акция и последвалите арести в хотела, Стефка е била в стаята с Мевлют – мъж, който ѝ бил приятел, а не клиент. Имали любовна история и той и помагал през годините. Осем години били заедно и постоянно идвал при нея, но по принцип живеел в Турция. Срещали се в хотела. Ходил и у тях и цялата ѝ рода го познавала.

Той вече не работи в България и нямаме връзка, но понякога ходя при него в Турция”, допълни Стефка.  По думите ѝ 6-7 от общо 10-те стаи в мотела били заети от момичета. Тя лично е работила и по тировете.

Въпреки че твърди, че не се е отчитала на Мустафата, по време на досъдебното производство Стефка е казала, че се е уговорила да работи именно с него и сумата е определил той. Мустафата ѝ казал да си избере стая, да я поддържа и да започва да си работи.

Изненадващо, след толкова дълго проточилото се дело и разпита на множество свидетели, прокурор Анелия Трифонова поиска едно общо най-тежко наказание за двете обвинения, а именно 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева.

Обвинението обаче остана само в рамките на предположението, защото няма категорични доказателства. И това не го казвам като защитник на подсъдимия, а като юрист”, заяви на свой ред адвокат Константин Давчев, защитник на Мустафата.

Той е взел мотела в заварено положение, преди това е бил готвач там и е познавал всички. Няма мотел, който да не дава стаи за почивка. Спираш за един-два часа и си продължаваш. Естествено в много от тези случаи, тези 1-2 часа се използват за полови актове. Стаите са се ползвали и от момичета и от тираджии. Това е обикновена хотелиерска услуга - ползване на стая срещу заплащане”, допълни още юристът.

Относно обвинението за пране на пари, Давчев изтъкна, че Мустафата е имал много легални източници на доходи, с което да си покрива разходите.

Най-скъпият автомобил си го е купил през 2014г. със спестени пари и е струвал около 20 000 лева”, допълни адвоката. Той пожела Мустафата да бъде признат за невинен и по двете обвинения.

В последните си думи пред съда, Антон Асенов каза, че не е имал за цел да крие пари. „Аз даже не мога да осъзная какво е пране на пари. Продал съм кола за 20 хиляди и съм купил кола 3000 лв. После съм купил друга развалена, ремонтирал съм я и така. Тези момичета аз не съм ги уговарял и не съм ги канил”, допълни Мустафата. Той пожела от съда да бъде осъден справедливо.

Наложената присъда не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Как протече цялото дело от момента на влизане в съда четете тук:

Удариха и хотел "Мерита" на Миндуто, разследват го и за проституцияСестра му е била разследвана по подозрения за пране на пари

Жриците в хотел "Мерита" омайвали тираджии за 5 евроМомичетата обяснили, че те и клиентите им били улучени от стрелите на Купидон

Делото за платена любов и пране на пари в хотел "Мерита" пропадна, ще стартира през 2023г.Срещу 48-годишния Антон Асенов-Мустафата са повдигнати две обвинения за тежки престъпления

Жрица на любовта от хотел „Мерита”: Сама си определях тарифата, взимах по 25 евро и отчитах 5Делото срещу Антон Асенов - Мустафата стартира с разпит на свидетели

Схемата с платена любов в хотел „Мерита”: Всички се отчитат на управителя, той твърди, че е пазачХотелът бил като разграден двор - всеки изпълнявал всичко, а платените момичета отчитали по 5 евро от сеанс

Издирват свидетели по делото за платена любов и пране на пари в хотел „Мерита”Твърди се, че помещенията се използвали от жени, предлагащи сексуални услуги за сумата между 20 и 30 евро

Сагата с платена любов в хотел „Мерита” на финала, съдът няма да търси повече свидетелиАко не се явят в следващото заседание, делото ще завърши без техните разпити

Не му се вижда краят! Разпити на свидетели бавят делото за сагата с платена любов в хотел „Мерита”Заседанията срещу Асен Асенов – Мустафата продължават вече повече от година в Пловдивския окръжен съд

Съдят Мустафата за сводничество и пране на пари, 30 евро струвал сеансът в хотел край Пловдив48-годишният Антон Асенов-Мустафата е брат на известния лихвар от „Аджисана" Стефан Асенов – Мендуто

Мустафата не се призна за виновен пред съда, разпитват всички свидетели в схематаСрещу 48-годишния Антон Асенов са повдигнати две обвинения за тежки престъпления