23-годишната Бериван Белялова, обвинена в убийството на своя 50-годишен приятел Ивайло, остава за постоянно в ареста. Това реши Пловдивският апелативен съд днес.

Инцидентът се случи в апартамента на загиналия в ЖР „Тракия“, като първоначално не беше ясно дали именно обвиняемата го е простреляла. По време на разследването обаче се е установило, че е имало скандал между двамата, който е завършил с изстрели от газов пистолет по Ивайло. Мъжът е починал вследствие на засегната артерия.

На обвиняемата е повдигнато обвинение за това, че на 06 януари 2023 година в с газов пистолет, умишлено е умъртвила приятеля си Ивайло Ангов, като посоченото престъпление е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Бериван стреляла по Ивайло и след смъртта му, пистолетът бил в нейните ръцеЖената остава в ареста, въпреки че твърди, че Ивайло ѝ опрял пистолет в главата

Днес Белялова обжалва наложената и от първоинстанционния съд „мярка за неотклонение” с мотива, че нищо не е направила и не искала да нарани Ивайло Ангов, който същата вечер е бил пиян. Според Бериван именно мъжът е бил агресивен и я е заплашил с пистолета. Тя поиска от съда по-леката мярка за неотклонение „домашен арест”, но магистратите порязаха исканията ѝ и я оставиха зад решетките.

Според прокуратурата Бериван е неглижирала това, което е извършила, като е дала несвързани обяснения, че се е защитавала. Изстрелите са били няколко, а един от тях е възпроизведен вече след смъртта на Ивайло и това може да разсея тезата, че Белялова е действала в условията на неизбежна отбрана.

След като се запознаха с материалите по делото, фотоалбума, медицинската експертна справка на пострадалия, показанията на свидетели и останалите материали по делото, апелативните съдии прецениха, че има достатъчно данни, които потвърждават обоснованото предположение за съпричастността на Бериван към престъплението, в което е обвинена. От друга страна има опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемата да извърши престъпление.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Убийство в Тракия! Мъж е застрелян, арестуваха приятелката муПолиция разпитва съседите на жертвата

4 изстрела от упор са довели до смъртта на Ивайло от Тракия, обвиниха приятелката муТой е бил застрелян с газовия му пистолет