Задържани са 14 души на територията на София област при специализирана полицейска операция, която започна в областта тази сутрин. Към 16:00 часа са проверени 814 души и 634 моторни превозни средства, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София. От там посочиха, че са съставени 217 фиша и 29 акта.

От служители на Районното управление (РУ) в Ихтиман са задържани двама рецидивисти. Единият е издирван за извършен грабеж, задържан е и с оглед привличането му като обвиняем извършител на други две престъпления. Вторият е 55-годишен ихтиманец, в чийто дом криминалистите откриха, скрити в тонколона, 27 пакетчета MDMA (екстази) с общо тегло около 15 грама. Предстои привличането на мъжа като обвиняем.

От полицията посочват, че е задържан и мъж след постъпил сигнал за отправяни заплахи и закани към роднина.

От служители на икономическа полиция съвместно с Националната агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните са проверени търговски обекти на територията на общините Костенец и Долна баня.

В един от тях са установени общо 40 литра фалшиви перилни и почистващи препарати, както и шампоани. По случая е регистрирана преписка. Извършване на търговска дейност с хранителни продукти без надлежно разрешително е констатирано в друг от инспектираните обекти, съставен е акт.

На два адреса в Долна баня са установени и конфискувани общо осем кубика незаконно добита дървесина и отново са съставени актове.

От служители на РУ-Пирдоп са задържани трима мъже, извършили кражба на коне от землището на селата Антон и Душанци. На пострадалите собственици е възстановена паричната стойност на животните.

Полицейските действия продължават, посочват от полицията.

Тази сутрин по време на брифинг комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР-София каза, че шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства. Задържани са трима във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи.