Историята на един абитуриент със сив костюм трогна хиляди души от цяла България, а след нея последваха и скандал, и сълзи. Зрелостникът бил изоставен от съучениците си под дъжда и тръгнал сам към хотела си с метро. Историята бе разказана във Фейсбук от жена, която е станала пряк свидетел на случката и впоследствие участник.

Тя догонила момчето и го закарала със собствения си автомобил. Трогателният пост бе споделен от хиляди души само за няколко часа, преувеличен от медии и разказан от уста на уста. Във Фейсбук профила на Весна Видева последва и втори пост, в който жената разказва, че с нея се е свързала класната ръководителка на момчето, както и директорката на училището, в което учи. Оказало се, че истината не била „точно” такава. Абитуриентът не бил питал „всичките” си съученици, а само неколцина.

„Публично се извинявам за неудобството, което причиних на училището, класната, директорката, съучениците и техните родители с моят пост. Момчето не е попитало всичките си съученици, грешката е изцяло моя. Бях под афект, огорчена, разочарована от това, което чух от момчето, и действах необмислено. Не съм герой, герои са хората, умрели за България! Аз просто бях придружител на едно добро и интелигентно момче - нищо повече!”, пише Весна във Фейсбука си.

Тук идва логичният въпрос дали всеки нормален човек би попитал всичките си 10-15-20 съученици дали има място при тях, след като получи 3-4-5 отрицания? Дали историята на Весна щеше да бъде отново „невярна”, ако изоставеният абитуриент бе попитал 19 от своите 20 съученици? Виновна ли е жената, че е помогнала на момчето и е споделила в своя профил случката, на която е станала свидетел? Да, отзвукът бе голям. Общественото порицание не е към никой конкретен, но явно съвестта в част от участниците е проговорила и сега си търсят оправдание. Или както има една българска поговорка, „Гузен негонен бяга”.

Фактът е следният - абитуриентът е останал сам и никой не се е трогнал за него… Всяка друга интерпретация на този случай е опит определени хора да измият гузната си съвест.

Екипът на TrafficNews.bg поздравява Весна за достойната й постъпка, както и за смелостта да разкаже това, на което е станала свидетел. Защото проблемите в едно общество се решават тогава, когато започне да се говори за тях.

Още за историята на Кристиян ВИЖТЕ ТУК!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg