Вандалска  проява спрямо детска площадка, намираща се в междублоковото пространство на бул."Дунав" №190-194 в кв. Гагарин констатираха служители на район „Северен". Детската площадка бе открита на първи юни 2012 г., с помощта на „Зонта-клуб Пловдив" и учениците от Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев" в гр.Пловдив. Тя е интерактивна и изработена изцяло от дърво.

Голяма част от дървените елементи са били изкъртени, като са оставени да зеят големи дупки, както и да стърчат опасни гвоздеи. Така детското съоръжение става изключително опасно за използване от малчуганите.

Общинската администрация на район „Северен" предприе спешни мерки за възстановяване на щетите, съвместно с ОП „Градини и паркове". Дървените части вече са възстановени, като предстои лакиране и боядисване на цялата дървена конструкция, както и облагородяване на прилежащите й площи.

Също така сигналът за проявения вандализъм е подаден в Трето РУ Полиция – Пловдив за откриване на нарушителите на реда, както и за предприемане на мерки за предотвратяване на подобни набези.

           Кметът на район "Северен" Ральо Ралев  призовава гражданите, които станат свидетели на подобни вандалски прояви, да сигнализират за тях на съответните дежурни телефони :

-          в Трето РУ Полиция – 032/ 622 387

-          в район „Северен" – 032/ 954 165.

Още новини четете ТУК

TNS.bg