Има нещо много сбъркано в това президентът на една държава да се занимава с поставянето на заслони на спирки. Не че сме против заслоните - напротив, почти няма ден, в който да не призоваваме съответните институции да си свършат работата. Сиреч там, където заслони няма, да ги поставят. Но...

Преди време един от зам.-кметовете в Община Пловдив обяви, че от общо 314 поставените спирки към средата на миналата година са 307. Тоест едва 7 спирки не са поставени. С поставения днес благодарение на Плевнелиев - както официално ни информираха, заслон на едната от тези 7 спирки излиза, че остават 6, на които пловдивчани чакат под дъжд, сняг и вятър.

Затова ние сега се чудим дали да не подадем колективна жалба до президента Росен Плевнелиев за липсващите заслони на тези 6 спирки? Ако е последователен, президентът би трябвало да се отзове и да изпрати пак писмо за оказване на съдействие за решаване на проблема до съответните районни администрации в Пловдив.

Какво пък - така хората може би ще спрат да си мислят, че президентската институция е една откровена синекура, а българският президент все пак ще направи и нещо полезно. Защото напоследък... ама хайде да не подхващаме темата, че е много дълга. И да се върнем на спирките!

Мария Владова, TNS.bg

Още новини четете ТУК