Унизително отношение към две годишни деца в детска ясла в Обеля разкри майката на едно от обижданите деца. 

„Ти малоумна ли си?”, „Ти си като цял толуп”, „Абе, и ти си некадърен, бе!”, „Айде, ма, Стела, толкова си дебела, че не можеш да се пребиеш, бе?”, „Откога си тук, а не можеш да си обуеш пантофите на тези дебели краци!”.

Двегодишното дете на Илияна Солакова, която предостави записа на Нова, ходи на ясла там от 8 месеца:

„Края на март той започна да си гризе ноктите, започна да си удря шамари по лицето, стана нервен. Един ден ми каза, че лелята го е била“.

За да е сигурна, че има, или няма агресивно поведение към децата, в края на май жената сложила записващо устройство в джобчето на сина си. След което останала шокирана от чутото. Първоначално от ръководството на заведението отказаха да застанат пред камера:

„Не, не желая да говоря. Това не е честно да се прави спрямо колегите и спрямо детската градина!“

Директорът на заведението все пак заяви, че въпросната възпитателка сама е пожелала да напусне. В крайна сметка г-жа Младенова, която е директор на детската градина, се престрашава и показва лицето си, като заяви пред камерата, че „нямам от какво да се притеснявам“. От своя страна тя отправи упрек към майката за записа, че това е незаконно и „не мога да повярвам, че има човек, който да си използва детето за такива нужди“:

„Не вярвам на този запис и не ме интересува този запис“, категорична е още Младенова.

Приключилата проверка показва, че "директорът е предприел необходимите действия, за да осигури сигурност и комфорт на децата".

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg