Специалисти от Университета в Каролина достигнаха до извода, че след физическата си смърт хората попадат в паралелни светове, където продължават да живеят. По този начин те доказват, че животът след смъртта съществува.

Според ръководителя на научната група Робърт Ланц, човешкият живот е част от един безкраен цикъл. След смъртта духът на починалия се пренася в друго измерение. Това, по думите му, прилича на случващото се с растенията, които цъфтят, увяхват, но след това отново порастват и се покриват с цветове, пише informing.ru, цитиран от Блиц. Тези паралелни светове, в които попада човешката душа, не могат да се определят като ад и рай, поне така, както ги описва религията. 

„Умирайки, духът на човека се пренася в паралелен свят, но не в рай или ад. И веднага след смъртта там той отново може да се възроди в нашия свят или пък в някой друг”, отбелязва Ланц. 

Освен това, заявяват авторите на изследването, различни мистични същества като Йети, русалките и други била могли да попаднат в нашия свят от паралелни вселени. 

За жалост, към момента специалистите по никакъв начин не могат да докажат своята теория. Единственото доказателство в нейна полза могат да служат микрочастиците, който могат да се намират едновременно в различни състояние. 

Още новини ТУК

TNS.bg