Близки и приятели на трагично загинали младоженци организираха благотворителна изложба, средствата от която ще бъдат дарени за лечението на 23-годишна онкоболна жена.

Нели, Емо и тяхното неродено дете загиват в края на октомври, само два месеца след сватбата им. Задушават се със серен диоксид, отделен от домашно произведени екобрикети, докато са на почивка в къща в село Хотница.

Идеята за изложбата се ражда от добрината и милосърдието на двамата. Сега, със съдействието на приятелите им, те ще помогнат още веднъж, предаде БТВ.

Нели и Емо

„Бяха много скромни и обичаха да помагат. Дори за тяхната сватба, вместо цветя, искаха детски книжки, които после разпределиха на няколко семейства в затруднения“, разказа Теменуга Хачикян.

А защо изложба? Нели била влюбена във фотографията, но, водена от скромност, отказвала да покаже снимките си пред публиката.

„Обичаше да снима любовта. Резултатите от нея“, каза Мария Петрова.

Средствата ще бъдат преведени на 23-годишната Ина от Генерал Тошево. Тя се бори с рак на гърлото, а от месец е майка.

„Надявам се наистина да успеем да съберем средства за Ина и да помогнем да я спасим, за да може тя да гледа своето дете. Нели беше бременна също, когато това се случи, тя много искаше да има дете“, добави Петрова.

До момента от изложбата са събрани над 1500 лева.

TrafficNews.bg