Топ фризьорката от Пазарджик Ваня Иванова вече официално е вписана на страниците на рекордите на Гинес. След като на четвърти декември 2016 година тя постигна върхово постижение за най-много вдигнати коси за 8 часа, тя получи официалното признание от Гинес. Ваня направи цели 330 прически пред очите на журито, а камери снимаха събитието от 3 различни ъгъла, за да докажат успеха на пазарджиклийката. 

"Разбрах късно снощи, че официално рекордът ми е признат. Крещях от удоволствие, после се разплаках, после въздухът ми спря от емоции и съм като пияна от радост. Усещането е уникално! Първа съм в света и наистина не мога да повярвам. Много съм щастлива", каза пред TrafficNews.bg най-новият рекордьор на Гинес Ваня Иванова.

След 8 часа без храна и вода, Ваня постигна невероятен успех.

„Цената на успеха е доста скъпа, но си заслужава! Докато работех, бях много концентрирана и мислих само за това, което правех. Последните два часа тялото ми се беше разделило от съзнанието, беше много странно, бях истинска машина. Но все пак се готвех от 6 години за това събитие. Благодаря на всички, които повярваха в мен и застанаха зад гърба ми. Разбира се, и на г-жа Елена Кристиано”, коментира още стилистката от Пазарджик.

Тя счупи рекорда за 480 минути, или средно е отделила по минута и половина на прическа. Прическа номер 304 Ваня направи на собствената си дъщеря, а последната фризура бе за Елена Кристиано - собственик на българо-италианската фирма за козметични продукти Christian Of Roma, която подкрепи опита на фризьорката за рекорд.

Вижте ВИДЕО и СНИМКИ от събитието: 

Десетки хора я подкрепяха в начинанието в спортната зала "Васил Левски" в Пазарджик. Момичета и жени доброволки чакаха своя ред за прическа с надежда да помогнат на Ваня да влезе в историята.

Подкрепа на фризьорката в сбъдването на мечтата й оказаха многобройните ученички от Икономическия техникум в Пазарджик, чиито коси бяха оформени в кок, както и всички останали доброволки, Община Пазарджик и стилистите на Christian of Roma, фирмата, притежаваща най-мащабната мрежа от търговски представители и дистрибутори за фризьорски и козметични салони в България.