Ивайло Пенчев - бизнесменът, който преди дни разкри, че средната работна заплата при него e 1800 лева и само чистачките взимат по-малко, пусна обява във Фейсбук за... асистентка. Обявата е меко казано нестандартна и провокира лавина от коментари и отзиви под поста. Дали и тя ще скандализира обществото, както го направи изявлението му за заплатите? Ще видим.

А ето я и обявата:

Търся си асистентка. 
Старата пак стана директорка.
Основни изисквания:
Да е мъдра - да знае, че хората са слаби по природа, но въпреки това са годни за обичане.
Да вярва в постижимостта на съвършенството, да се стреми фанатично натам, но и да знае, че за постигането му са нужни към сто години упорит труд
Да е дисциплинирана
Да обръща внимание
Да не забравя
Да се харесва и да се приема донякъде, ама не напълно.

Да умее да прощава
Да знае, кога е движена от жажда за доминация, завист, алчност, страх и гняв.
ДА е смела
Да е отговорна
Да има свободен дух
Горните изисквания автоматично изключват дами с енвайърменталистка настройка, грийнпийски, социалистки , интелектуалки и всякакви джъстис уриърки. 
Ако също така може да прави задно салто докато обръща палачинка в дълбок тиган - добре дошло!

Не закъсняха и отзивите. Ето някои от тях:

- Не отговарям на едно от така изложените изисквания - интелектуалка съм, не се срамувам от това, напротив гордея се! Такава ме формираха преподавателите от Университета в родния Ви град, нещо за което съм им благодарна и до днес! А и нещо съм пропуснала - от кога интелектуалка е мръсна дума в България?! Иначе съм перфектна при работа в кризисни ситуации и такива, изискващи високо напрежение!

- не е мръсна дума. Но изпитвам страх от интелектуалци. Страхувам се че не вършат работа (отговорът на Пенчев)

- Чета коментарите и не вярвам... Повечето читави хора, с които работя отговарят на изискванията /айде сега, това с палачинката и салтото го считам за метафора/, че даже имат и повече умения. Броя и себе си, даже бих кандидатствала, но си обичам работата. Критериите не са завишени. Желая успех

- Работила съм 5 год. и 6 месеца като реаниматор, 2 год. „противошокова зала”, преподавала съм на клетите студенти в МУ, била съм домоуправител на 12 етажен блок с 60 апартамента и даже съседите 26 набор искаха да ме изберат незаконно за трети мандат. Катерене, рафтинг, гмуркане, ски - в стил „ неВитошко лале”. Толкоз мога, толкоз правя. Благодаря за написаното! Заради такъв подход бих кандидатствала, но съм само лекар. Успех!

- Освен задното салто скачам и с парашут, палачинките ги обръщам по две едновременно, лично съм била на уроци при Jamie Oliver.
А имам и докторантура по ядрена физика на китайски.
Ще кажете: "Шегуваш се!"
... ами, вие започнахте пръв!