Когато Брок Търнър, бивш студент от Стандфордския университет в Калифорния, бе осъден само на шест месеца за сексуално посегателство срещу момиче, намирало се в безсъзнание, много хора останаха силно възмутени по разбираеми причини. Но когато обществото разбра, че Търнър е лежал само 3 месеца и е бил пуснат на свобода, всички направо изпаднаха в гняв. В отговор на тази съдебна грешка, 20-годишната студентка от Ню Йорк Яна Мазуркевич реши да създаде серия от снимки, които вие също може да видите. 

"Това се случва внезапно" Проектът с името "It Happened" е направен за портала Current Solutions, в който жертвите на сексуални посегателства споделят едни с други своите истории, пише Блиц.

"Това се случва против твоето желание""Създадох тази серия от снимки в отговор на предсрочното освобождаване на Брок Търнър, за да продължа разговора за сексуалното насилие, както и да покажа среден пръст на Търнър и неговия 3-месечен затворнически престой", казва Яна. 

"Това може да се случи по всяко време""Това може да се случи неочаквано""Това може да се случи на всеки""Това може да се случи навсякъде""Това се случва без причини""Това се случи" "Най-важното е да не се мълчи", смята Яна Мазуркевич.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg