Мартин Писториус е 40-годишен мъж, който е прекарал 12 години от живота си на практика в кома. Накрая обаче става чудо и днес той отново живее пълноценно. След събуждането си разкрива невероятните си преживявания, докато е бил от "тъмната" страна.

Когато е на 12 години, животът на Мартин се променя коренно. Започва да има странни симптоми, а родителите му си мислят, че се разболява от грип. Състоянието на момчето обаче започва да се влошава от ден на ден все повече. Накрая Мартин престава да владее тялото си. Изгърбва се, а ръцете му се изкривяват. Придвижва се само в инвалидна количка.


 
След няколко месеца идва и най-лошото. Мартин сякаш се "изключва" за света. Не говори, не вижда, на практика само лежи, без да помръдне и се превръща в жив труп.
 
Докторите така и не могат да поставят диагноза, предполагат, че става въпрос за дегенеративно заболяване, но не знаят как да помогнат на момчето.


 
Според NBC Мартин прекарва по този начин дълги 12 години, докато при него не започва да ходи специалистка по ароматерапия. Тя започва да му задава въпроси и следи за реакциите му. След време забелязва, че той реагира на емоционален говор с повдигане на клепачите си. Лекарите започват ново лечение и така става чудо. След всичките тези години Мартин се събужда.
 
Следва дълъг период на възстановяване и накрая успява да заживее като всички, пише Блиц. Завършва университет и се жени. Това, което помни от годините на кома обаче, е шокиращо.
 
"Бях буден, но никой не забелязваше това. Чувствах се като дух. Невидим. Слушах неща, които иначе никой не би изрекъл. Чувах какво хората си мислят в действителност, можех да чета мислите им", спомня си Мартин.
 
Един от най-шокиращите за него моменти бил, когато чул майка си да казва: "Надявам се скоро да умреш!" Днес той не й се сърди и твърди, че я разбира и знае колко отчаяна е била в този момент.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg