Страх от едно пророчество е сковал всички партийни щабове. „Дорде не дойде 20-ото правителство в България, все ще ни крадат и на зле ще вървим“, рекла приживе феноменалната пророчица Слава Севрюкова.

Когато дошли промените през 1989 г. в България, тя се хванала за главата. Точно година и половина преди да се спомине, Слава Севрюкова доверила на своя най-приближен летописец доц. Иво Лозенски: „Народът се радва, ала страната ни в момента се намира на връх, от който ще вървим само надолу“. Тя обяснила, че движението ще продължи в 19 стъпала. Процесът щял да се обърне след 2017-а, на 20-ото стъпало. 

Виденията обикновено съдържали голяма доза символизъм и изисквали сериозно тълкувание, за да бъдат поставени правилно върху оста на времето. По-късно се разбра, че прорицателката е говорила за двадесетия премиер от началото на политическия Преход. Това стана ясно, след като се появиха свидетелства от други членове на нейния приятелски кръг. „Ей два пъти по толкова правителства ще се сменят, докато дойде доброто за българския народ“, рекла пророчицата, правейки с пръстите на ръцете си жеста за два пъти по десет. „Дотогава обаче всички кабинети ще крадат и ще мислят за своя джоб, за чуждите държави, само не и за татковината“, добавила тя.

Към момента пророчествата на Севрюкова се сбъдват с поразително голяма точност. Самата Ванга я е признавала като по-даровита от двете. "Всичко, що е издумала, нарисувала, начертала Слава, ке се сбъдне“, признавала с ръка на сърцето Вангелия.

Най-точна информация за политическото бъдеще на страната Слава Севрюкова дала навремето на Соня Бакиш - съпругата на тогавашния шеф на парламента Станко Тодоров, с която били доста близки. Двете се видели на четири очи в в навечерието на преврата на 10 ноември. До днес обаче няма много информация какво са си говорили. Според коментарите на съвременници свидетел на срещата е бил единствено доц. Иво Лозенски.

Догадките редят, че тогава Слава е предрекла, че България ще се оправи около 2017-2018 година. По това време жена ще бъде издигната на най-високото място и ще покаже на мъжете как се управлява честно и родолюбиво. Ключът към всички политически пророчества обаче държал доц. Лозенски. А той се въздържал да ги публикува поради страх от физическа саморазправа от страната на политиците, издадоха негови приближени.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg