Синоптиците прогнозират предимно слънчева седмица в за пловдивчани, като валежите са малко вероятни дори и за пр. Днес ще бъде предимно слънчево, ще духа слаб, в Източна България до умерен северозападен вятър. В сутрешните часове на отделни места в равнините и около водните басейни видимостта временно ще е намалена, гласи прогнозата на НИМХ към БАН.  Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца – няма да се променя съществено.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

В Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър и температурите през деня ще се повишат до интервала от нула, един, до 5-6 градуса.  Ще остане предимно слънчево.

През следващите дни съществена промяна на времето няма да настъпи. Сутрин температурите ще бъдат от около минус 9 до минус 4, в ниските места, котловините  и високите полета до минус 12, а дневните - най-често от 2 до 7, в някои  дни в южните райони до 8-9.

TrafficNews.bg