Ще ви намерим и ще ви унищожим!

Това е единственото послание, което световните лидери трябва да имат към терористите.

Вече няма да казвам, че съм Ница, че съм Багдад, че съм Истанбул, че съм Шарли – защото СЪМ ЧОВЕК. А вие, брадати изроди, не сте хора. У вас няма нищо човешко.

Няма нищо човешко да виждаш с очите си какво страдание причиняваш и да продължаваш да натискаш педала на камиона, докато някой празнува Празника на Свободата, Равенството и Братството. Няма нищо човешко да се самовзривиш и да избиеш над 300 души, докато пазаруват в Багдад, за да отпразнуват своя религиозен празник. Няма нищо човешко във взривяването на летищата на Брюксел и Истанбул, откъдето хората често се отправят към своите близки. Няма нищо човешко да стреляш по онези, които пееха „You’re my cherry cola“ в зала „Батаклан“. Няма нищо човешко в ежедневния терор, упражняван над милиони мюсюлмани, християни, атеисти – хора.

И когато не се държите като хора, не очаквайте отношение като към хора. Към вас, изроди, няма да има милост.

Убиецът, изродът, който натискаше педала на камиона в Ница, е французин от тунизийски произход, човек с френски паспорт. Гетото роди много такива. Същото това гето може да спре да ражда убийци, едва когато изчезне нуждата да съществува.

И въпреки гнева, въпреки неудържимата ярост, мъката накрая ни  сломява. Смазва ни с картините, които оставят драскотина в паметта ни. Картини на страдание, на болка, на отнети без време човешки животи.

#JeSuisUnHomme #АзСъмЧовек

Емил Джасим, Terminal3.bg

Още новини ТУК

TrafficNews.bg