Подправките не са просто зърнени култури и треви затворени в пликчета, те са черешката на тортата за всяко едно ястие, а без тях всеки кулинарен гуру е обречен на провал. Пловдивската компанията „Радиком”, която е лидер на пазара на подправки, направи революционна промяна в експозицията и пакетирането на една от най-важните съставки за всяка една кухня. От фирмата вече направиха първия си щанд от ново поколение в най-големия супермаркет в Слънчев бряг.

„Този щанд е първият от многото, които планираме по курортите, а и в цялата страна. На него всеки клиент може да получи пълна и цялостна информация за продуктите, които предлагаме, така и за тяхното качество. Не на последно място нашите клиенти трябва да знаят и коя подправка за какво да се използва.

Информацията е написана на три езика, за да може да достигне до всеки един потребител”, заяви Кунка Станчева-регионален мениджър на „Радиком” за Южна България.

Тя допълни, че на щанда може да се намери всички необходимо за всяка кухня и ястие, както от традиционните подправки, така до екзотични вкусове, които биха задоволили и най- претенциозното небце.

По думите на Станчева новата подредба дала резултат и стотици българи и чужденци се спирали на него, за да получат повече информация за качеството и състава на различните подправки. Някои от тях дори признавали, че ако щандът не е бил подреден по този начин, надали са щели да експериментират с новите вкусове и подправки, които са си купили. В същото време за трета поредна година „Радиком” защити най-високия стандарт за безопасност на храните.

Това се случи, след като специална комисия от одитния орган направи детайлна проверка в производствената база. От компанията обясниха, че българските производители имат право да покажат най-доброто от дейността си по подобаващ начин. Те искат да бъдат в помощ, както на техните настоящи, така и за бъдещите им партньори.

„Разполагаме със съвременни машини и модерни технологични линии, разположени в новата ни производствена база в с. Калековец. Нашият високо квалифициран и мотивиран екип от специалисти следи за стриктното спазване на изискванията и принципите на FSSC 22 000, ISO 9001 и НАССР и основната цел и задача на всеки служител е да задоволим изискванията и нуждите на потребителя.”, допълва главният технолог на „Радиком” Гергана Петкова.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg