На кого е изгодно - /"Qui bono?"/. Винаги, когато има престъпление, този въпрос са си задавали древните юристи. За тази стара максима се присетих, покрай отровените с "Новичок" игралите двойна игра резиденти на руското разузнаване.

Не искам да ставам краен защитник на руската позиция, но да ме извините, трябва да са олигофрени, за да го извършат точно сега: в навечерието на президентските избори и предстоящото световно първенство по футбол, което ще се проведе в Русия. Няма нито еди смислен довод, защо някой би искал да си прецака Световното и да си засенчи президентските избори с нещо подобно. Според мен, крайната цел на това мероприятие е Световното по футбол.

Запомнете, очаква ни римейк на Олимпиадата от 1980 година, която бе бойкотирана от половината западен свят, пак с измислени доводи. А за да има бойкот, трябва да има повод. И какъв по - добър от този, да ги обвинят, че са тръгнали да трепят някой, пък бил той и предател. Това е крайната цел на тези, измислили мероприятието - бойкот на световното първенство по футбол в Русия. Та в тази връзка се сещам за една българска история.

Навремето един популярен италиански журналист от "Кориере дела сера", в разгара на кампанията против България и Сергей Антонов, че имаме нещо общо с опита за убийство на папа Йоан Павел Втори, бе запитал директно Тодор Живков /бай Тошо,/ дали това е така. След типичния си смях, ха- ха -ха, бай Тошо беше отговорил: Абе, моето момче, ако ние го бяхме организирали папата отдавна щеше да седи отдясно на Господ.

Та, така сега и с историята с руснаците и отровата "Новичок". Ще тръгнат да трепят някой и няма да си го дотрепят. И всичко това в момент, когато най- малко имат нужда от това. Смешно и нелепо! От цялата работа обаче, може да намажем ние. След бойкота на Световното от половината класирали се, може да поканят нас да запълним бройката. И да направим повторение на 1994 година, когато станахме четвърти.

Което ме кара за мисля, че може и Боби Михайлов да е в заверата с "Новичок".

Коментарът е на бившия общински съветник Тодор Кръстев, публикуван във фейсбук профила му