Майката на 23-годишната Виктория Гьонева, която загина заедно с 22-годишния си приятел Цанко Павлов в събота вечер при тежка катастрофа на пътя между Стара Загора и Казанлък, обвини държавата за случилото се.

Тежкият инцидент стана около 19.15 ч. на 27 октомври, когато младата двойка пътувала с лек автомобил "Фолксваген Голф" към Стара Загора. Директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора комисар Георги Хаджиев потвърди, че пред колата на Виктория и Цанко е имало неосветена циганска каруца. 

За да бъде избегнат удар с каруцата, колата на Цанко и Виктория навлиза в насрещното платно, завърта се и в този момент върху нея връхлетял идващият лек автомобил "Мерцедес", шофиран от лекар от Спешна помощ. "Голф"-ът бил застанал перпендикулярно на пътя и така бил ударен точно между двете врати - критично място при катастрофи.

Виктория и Цанко загиват намясто. Вчера те бяха погребани в бели ковчези в родния си град Казанлък, а общината обяви ден на траур.

"Толкова много хора дойдоха да изпратят детенцето ми, да сложат цвете, да споделят мъката ми. Чета и тук много коментари на познати и непознати. Приемете сърдечните ми благодарности, мили хора! Жалкото е, че нашите деца, а и всеки един човек вече никога няма да е спокоен, че ще се прибере жив у дома си. Защо ли? Защото в държавата ни няма ред, няма закони, няма култура в отношенията ни, няма толерантност в движението по пътя. Ето го резултата. И още жертви ще има... А държавата къде е питам аз? Криворазбраната ни демокрация ни погребва, погубва ни, унищожава ни. Всички емигрират. Тук в България ще вилнеят циганите... Това е истината... и всички я виждаме и осъзнаваме", написа опечалената Янка Гьонева в профила си във Фейсбук.

Преди години жената загубила съпруга си при трудова злополука и сама отгледала дъщерите си Виктория и Гергана.

Майката благодари на всички за съпричастността, като допълни, че се надява истината по случая да излезе наяве и виновните да бъдат наказани, пише dnes.dir.bg. Собственикът на каруцата все още не е открит.

Жестока катастрофа край Казанлък! Мъж и жена са загинали намястоСблъскали са се два леки автомобила

Загиналите при мелето край Казанлък са млада двойка, блъснал ги лекарПри удара двамата младeжи са загинали на място