Предсказанието на баба Ванга за това, че Барак Обама ще бъде последният американски президент, отново стана тема в британските медии само ден след изборите в САЩ, които бяха спечелени от милиардера републиканец Доналд Тръмп. 

Сляпата пророчица, която предсказа 11 септември и възхода на "Ислямска държава", е предрекла и че 44-ият американски президент ще бъде афроамериканец, разказва в обширен материал Daily Mail, цитиран от vesti.bg. Във вторник САЩ избра 45-ия си държавен глава. 

Още през 16-и век Нострадамус пък предрича, че начело на армията ще бъде избран "безсрамен, дързък и шумен" човек, пише и "Дейли експрес". 

"Дейли Мейл" припомня, че светицата от Рупите е починала през 1996 година, на 85 години.

Технически, Обама остава президент до 20 януари 2017 година. "Всички ще си заложат надеждите в него, но той ще повлече страната надолу, ще има конфликти между Севера и Юга", казва тя.

Изданието припомня и други нейни предсказания - "голяма мюсюлманска война", която ще започне с Арабската пролет през 2010 година, както и че през 2043 година ще тръгне халифат от Сирия, който ще завърши с Рим, който ще е центърът му. Цитирано е и пророчеството, че Европа ще спре да съществува до края на следващата година, а континентът ще се превърне в пустош, лишена от всякаква форма на живот. 

Още през 1989 пророчицата казва, че "американските братя" ще бъдат атакувани от "две стоманени птици" - аналогия с 11 септември.

В друго апокалиптичен видение тя казва, че всичко на земята ще умре след 3797 и че след това хората ще достигнат до нова галактика.

Без да се съобразява с пророчеството на Нострадамус, професор Алън Лихтман, историк от Американския университет във Вашингтон с харвардска диплома, за пореден път през изминалите 32 години познава изхода от изборите. Точните прогнози на Лихтман са базирани върху 13 въпроса и са свързани по-скоро с "наследството", което предшествениците на президентския пост оставят на своя приемник.

Отрицателен отговор на шест от въпросите означава, че партията, която понастоящем е на власт, ще изгуби битката за Белия дом. Системата на Алън Лихтман действа безотказно. Благодарение на нея професорът прогнозира победата на Тръмп, въпреки скандалите, които белязаха кампанията му.

Нострадамус и Лихтман не са единствените, предсказали триумфа на бизнесмена на президентските избори.

Преди повече от година двама души също прогнозират победата на Тръмп - режисьорът Майкъл Мур, който обяснява подробно на сайта си защо републиканецът ще спечели, и испанският политически журналист Пабло Васкес Санде.

Според испанеца Доналд Тръмп ще надделее, защото има по-добра връзка с избирателите. "Тръмп има ясно послание. Той казва това, което иска да каже и което много хора искат да чуят, макар самите те да не се осмеляват да изразят публично", обяснява журналистът.

Оказва се също, че две трети от любители на залозите, които преди това са познали резултатите от Брекзит, не са се съобразили с прогнозите на анализаторите за победа на Клинтън и са заложили в Бетфеър за триумф на Тръмп.

TrafficNews.bg