Писъци и сълзи отекнаха в квартал Смирненски вчера посред бял ден. Драмата се разиграла до Математическата гимназия, а главните герои са двойка младежи. Двамата явно са се скарали, последвали викове и ридания от страна на момичето. Според очевидци момчето задърпало момичето, а тя се опитала да избяга от него. Всичко това се случило пред погледа на съседи, които обаче останали напълно безучастни на случилото се и просто наблюдавали „сеира”, вместо да помогнат на девойката.

Една от съседките направила опит все пак да помогне. Въпреки желанието си не успяла, но останала разочарована от цялата ситуация и реакцията на хората. Ето и коментарa на Ивета Въчкова пред ТrafficNews.bg:

„Днес, докато спокойно се занимавах с битовизмите си, чух истерични писъци, последвани от рев и крещене "пусни ме бе". От многото дървета в парка не можех да видя нищо, признавам, но чух момиче, което ревейки с пълно гърло, се опита да се измъкне, явно от свой приятел. Писъците бяха толкова силни, че децата, които бяха наблизо, се уплашиха и избягаха. Като 46-килограмово момиче реших първо да помоля баща си да слезе. Той отговори "сигурно само си играят".

Е, слязох аз и видях как я е задърпал нанякъде, а тя реве и се мъчи да избяга.

Мили читатели, това момиче е нечия дъщеря, сестра, приятелка. По пътя, тръгвайки след тях, извиках на една жена да помогне, тя погледна безпомощно. Мъжете в съседното кафене стояха. После ги изгубих от поглед, в далечината видях само момчето, надявам се момичето да е избягало. Това ли е възпитанието и културата, която се толерира в 21-ви век в Европейския съюз? Пак казвам, утре ще е вашата дъщеря.

И знам, че ще има коментари "да е внимавала с кого ходи", "aman ot kovri brat", но за насилниците - глас в пустиня.

Надявам се момичето да се е прибрало, не знам. Пишейки сега, съжалявам, че не се обадих на 112, но заради адреналина не успях и действах първосигнално. Но след това най-много да се похвали на приятелите си, как мислите? Възпитанието е такова... или липсва.

Насилието не е решение и подобни нагли гамени с ниско самочувствие са много”.

Конкретната случка е важна, защото илюстрира безразличието на българина, което се е изострило през последните години. Хората са се увълчили и за това има десетки примери в медиите само за последните няколко месеца. Предпочитаме да снимаме, вместо да помогнем, или просто да наблюдаваме безучастно… както и в случая. Надяваме се момичето да е добре и както каза нашата читателка, не забравяйте, че утре това може да е и вашата дъщеря…

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg