Истината се казва с няколко думи. С няколко срички. „Мама” е двусрична дума, "Тате" също. Дори най-истинските думи са нями „Обичам” е дума на очите. 
Лъжите се гримират и кичат като курви. С много тунинг, с много силикон, с много фалш. Така известният български писател Недялко Славов коментира Истанбулската конвенция в профила си във Фейсбук. Авторът на романа "Камбаната" предупреждава за опасните дарове на "данайците", изработили документа. 

Публикуваме текста с разрешението на автора му:

 

Аз няма да обиждам, да квалифицирам, да мразя, като ония, които анатемосват народа си, че е див, тъп, православен, изостанал и прочие. Искам само да се обърна към нормалните българи, към ония които пренасят напред през времето топящия се наш народ.

Представете си, че днес синът или внукът ви се връща от училище и казва:” Днес играхме „Пепеляшка”. В първата част играх принца, а във втората част ме облякоха за Пепеляшка”. И това всеки ден! Докато един ден психиката му рухне и свещенната виталност на живота бъде изтръгната от телцето му!

Това ми казват мои познати млади майки, които живеят в Германия, Италия, Франция. 
Помислете, драги нормални и скъпи хора. Да не го чуете в къщите си и Вие.
Това е тази така наречена Конвенция. Природата не е съчинена от Конвеции , хитри чиновници и политически слугинаж, а от светла промисъл, от Висша духовност, от Демиургът. Много на сериозно се взеха едни най-обикновени двукраки смъртници, та да редактират света.
Истината се казва с няколко думи. С няколко срички. „Мама” е двусрична дума, "Тате" също. Дори най-истинските думи са нями.„Обичам” е дума на очите. 
Лъжите се гримират и кичат като курви. С много тунинг, с много силикон, с много фалш.

Не вярвайте на данайците. Змийски зъм има в даровете им. Не четете тези страници с букви, които погребват истината. Прочетете само чл. 14 на т.н. Конвеция. Целта са децата. Целенето е в подрастващите.

И само за финал. В написването на тази депеша на Отвъдното не е участвала нито една правозащитна организация за закрила на жената.