Още една волейболна любов с марка Пловдив цъфти на хоризонта и е на път да бъде скрепена със сватба. Дългогодишният национал на поста диагонал Николай Учиков и бившата разпределителка на Марица Весела Бончева са заедно от около година, но преди няколко дни стана ясно, че скоро ще звучи Менделсон. Волейболистката пусна обща снимка на двамата с годежния си пръстен на ръката, на която е написала на английски "Казах ДА!". Над снимката 28-годишната Бончева е написала: "Нямам търпение да стана твоя съпруга г-н Учиков!!!".

31-годишният Николай и Весела не са първата любовна двойка във волейбола, свързана с Пловдив. Съпругата на легендата Петьо Драгиев също е играла волейбол и именно този спорт свързва двамата и ги прави неразделни. Преди година и половина старши треньорът на Марица Иван Петков се ожени за волейболистката на тима Таня Събкова и двамата вече се радват на малкия Григор. От доста време друга маричанка – Йоанна Атанасова е в любовна връзка със сина на пловдивската легенда Димитър Божилов – либерото Мартин, който е играл и в националния отбор.

Всъщност Николай има дете от предишната си приятелка – Анита, с която вече не поддържат отношения. Той е роден в Пазарджик, но пътят му към големия волейбол тръгва от пловдивския Локомотив, за който играе през сезона 2003-2004 година. Следват пет години в Левски и няколко години в италианския шампионат, където става световен клубен шампион с Трентино през 2012 година. Играе и три сезона и половина в аржентинския Сан Хуан, където печели две титли. От 2008 до 2016 г. е национал на България. В момента играе отлично за гръцкия шампион ПАОК. Весела е шампионка и носителка на Купата с Марица през 2015 г., след което играе в Полша, а миналата година стана шампионка на Испания с Натюрхаус (Логроньо). В момента е без отбор, но явно и предстоят емоции доста различни от волейболните.