Прясно назначеният заместник министър на регионалното развитие Павел Тенев (от квотата на Патриотите) се оказа обикновен нацист. Тази снимка ясно демонстрира това. И само не ми обяснявайте, че фотото било шеговито. Колегата ми Крум Зарков го изядоха за една телевизионна шега, за която беше ясно, че е шега, така че за Тенев не може да има прошка, пише в профила си депутатът от БСП Александър Симов. 

Преди няколко дни Павел Тенев бе назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството  От 2003 г. той работи като ръководител на проекти в различни фирми в сферата на строителството. Постът му във фейсбук / който той със закъснение е заличил/ обаче предизвика бурни реакции в социалните мрежи. 

Как така се шегуваш като правиш този жест? Зад този жест стоят реки от кръв, расови прочиствания, пещите на Треблинка и Освиенцим, геноцидът, Холокостът и животите на милиони, които загинаха, за да освободят земята от кафявата чума. И сега някакво си кариеристче си позволява да демонстрира подобно нещо. Единственото решение е моментално уволнение. Мястото на нацистите е в канализацията на историята. И между другото, да ви припомня. Това е втора нацистка издънка на патриотите. В кабинета "Борисов" 2 те се опитаха да пробутат някакъв си Иво Антонов като заместник-министър на отбраната, но образът отново беше пуснал снимки с нацистки поздрав. Това някаква тайна лаборатория за млади фашистчета ли е? Чудя се. И чакаме да видим дали този фашага ще бъде изритан...

P.S. Заместник-министърчето си е изтрило профила във ФБ, ама това наистина е постъпка на удавник. В електронната епоха следите винаги остават.

Постът е от 2008 година, когато Павел Тенев едва ли е предполагал , че ще седне в министерско кресло. Под коментара на Симов има ожесточена дискусия на тема има ли право човек от БСП да говори за "рещи от кръв, расови прочиствания и геноцид".