"Ходи и фучи на село и благодаря, че се обади". Така полицай от Първо РПУ в Пловдив отговорил на читател на TNS.bg, който се обадил на телефон 0888 981912, за да съобщи за гонка с мотори на бул. "Кукленско шосе". Това твърди нашият читател, който работи на бензиностанция "Газпром" и е станал свидетел на мощните скорости и звуци на пистовите мотори.

За да сме коректни, ние се опитахме да проверим случая и се обадихме на дежурния на Първо РПУ. Той потвърди, че е имало такъв сигнал, но отрече всичко останало, разказано от нашия читател. Дежурният полицай го определи като неистина и каза, че случаят е отразен, но не може да ни даде повече информация. Това ни принуди да поискаме официалното становище на Пресцентъра на МВР, което и направихме. 

Тъй като до този момент нямаме отговор на въпросите си, публикуваме разказа на възмутения пловдивчанин, като продължаваме да очакваме становището на Пресцентъра. Ето какъв е сигналът до редакцията ни и отношението на читателя, който ни го предостави:

"Около 18:00 часа на 1 март в бензиностанцията, в която работя, влизат около 6 пистови мотора и паркират на паркинга. След минути  двама от мотористите застават по средата на мантинелата между двете платна. Вдига се задна гума, пищене на мотора на трета с пълна газ, около 140 км в час. И така няколко пъти - на бул. "Кукленско шосе". Около18:30 часа аз решавам да се обадя в Първо РПУ Пловдив и какво се случва:

От другата страна  ми вдига полицай, започвам да му обяснявам, че фучат по булеварда като откачени, т.е. че се движат  бързо. Той ми отвръща: Ти радар ли имаш, че ги засече. Аз му казвам, че на око може да се  прецени с колко е карано, а полицаят ми отвръща: "Ходи и фучи на село и благодаря, че се обади". След което полиция не дойде дори и да проверят сигнала."

В разговор с нашия читател той изрази огорчението си, че "полицията на Пловдив уж иска да помагаме, а в същото време ни обижда".

Продължаваме да настояваме да чуем и другата страна - полицията, за да изясним обективната истина. И не защото е много важно кой кого е обидил и кой кого е пратил на село, а

 Снимката е илюстративна